Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ






• Γιατί η ΔΡΑΣΗ πιστεύει στη δύναμη του ατόμου, στην ελευθερία και την ατομική ευθύνη.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ θέλει να εκπροσωπήσει την υγιή κοινωνία, τους πολίτες που θέλουν να πάνε μπροστά στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και όχι στις πελατειακές σχέσεις.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ είχε προβλέψει έγκαιρα το οικονομικό αδιέξοδο και τις αιτίες του. Αν είχε εισακουστεί, η Ελλάδα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ έχει θέσεις, λύσεις και ιδέες για την πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και θα αγωνιστεί ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιστροφή της χώρας στην ευημερία.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ δεσμεύεται ότι οι βουλευτές της που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ δεσμεύεται ότι θα παραιτηθεί για το μέρος της κρατικής επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70€ ανά ψήφο που έλαβε. Αυτό συμβαδίζει με την πρόταση της ΔΡΑΣΗΣ να υιοθετηθεί ο Γερμανικός τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων που προβλέπει χρηματοδότηση 0,70€ ανά ψήφο αντί των 10€ που ισχύουν σήμερα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
1. Πρωτογενές πλεόνασμα αμέσως. Δραστική συρρίκνωση του κράτους και κάθε περιττής κρατικής δαπάνης.
2. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000€, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος (25% για πέρα από 100.000€ και 30% για πέρα από 300.000€).
3. Αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες. Καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης (ΒΑΣ) 700€ μηνιαίως για κάθε πολίτη – άνδρα ή γυναίκα - που συμπληρώνει τα 67 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις (χωρίς κρατήσεις δηλαδή).
4. Ελευθερία επιλογής. Όποιος επιθυμεί μεγαλύτερη σύνταξη συμβάλλεται ελεύθερα με ταμεία συνταξιοδότησης, ελληνικά ή ξένα. Η ΒΑΣ καταβάλλεται από το κράτος και χρηματοδοτείται από τα φορολογικά έσοδα. Εργαζόμενοι και εργοδότες απαλλάσσονται άμεσα από τις κρατήσεις, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ενθαρρύνοντας τις προσλήψεις. Προβλέπεται μεταβατική περίοδος προσαρμογής ώστε να μη θιγούν οι ήδη συνταξιούχοι και εκείνοι που έχουν ήδη κατοχυρώσει με τις εισφορές τους σύνταξη μεγαλύτερη από τη ΒΑΣ.
5. Τέλος στην ανεργία. Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης: Πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις, άλλα προσκόμματα).
6. Προστασία της περιουσίας. Παράλληλα με τη μείωση της κρατικής δαπάνης, κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας. Φορολόγηση της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ως εισόδημα, και ενιαίο ανταποδοτικό τέλος αποκλειστικά για την χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου